Ondernemingsrecht

Direct hulp van onze ervaren ondernemingsrecht­specialisten
Contracten

Weet wat je tekent

Maak je onderneming juridisch bulletproof. Wij maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk. Kun jij verder met ondernemen en genieten van je dag.

Titel hidden

hidden — Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

kantoor bos law De Lairessestraat 156 Amsterdam

Advocaat voor ondernemers!

Het is lastig op de hoogte te blijven van alle plichten en rechten als ondernemer. Wetten worden aangepast en vaak heb je met verschillende rechtsgebieden te maken. Hoe zit het precies wanneer je te maken krijgt met een juridisch vraagstuk? Wij weten exact wat jouw rechten en plichten zijn als ondernemer. Wij leggen je dit graag uit. Het is belangrijk dat je weet hoe het zit en waar je aan moet voldoen. Dit voorkomt een hoop problemen.

Wij hebben als advocaat ruime ervaring in het bijstaan van ondernemers, bestuurders, commissarissen en aandeelhouders. Hierbij proberen wij altijd goede regelingen te treffen en enkel te procederen indien nodig.

Wij denken met jou mee en adviseren je wat de beste oplossing is in jouw situatie. Elke situatie is anders en vraagt om advies en hulp op maat. Als je weet dat jouw zaken in goede handen zijn geeft dit rust. Jij kan je dan vol vertrouwen focussen op je eigen bedrijf. Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij bellen je binnen 24 uur terug om jouw zaak te bespreken. Zo weet je gauw wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wij staan voor je klaar

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen je binnen een werkdag op om je vrijblijvend te adviseren en toe te lichten wat wij voor je kunnen betekenen.

NAB campagne

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

No nonsense aanpak

Wij maken ons vak graag zo toegankelijk mogelijk voor onze cliënten. Jij houdt je bezig met waar jij goed in bent; wij ontzorgen jou. De kleine omvang van ons kantoor maakt dat wij je zaak persoonlijk behandelen – geen lange memo’s; geen overdracht van je zaak aan ‘de volgende stagiaire’.

Peter Bos houdt zich meer dan 18 jaar als advocaat bezig met het ondernemingsrecht in ruime zin. Hij voert procedures, stelt contracten op, adviseert en doet beslagleggingen en executies. Het gaat daarbij om uiteenlopende onderwerpen: van handelstransacties tot overnames; van aandeelhoudersovereenkomsten en vennootschapscontracten tot bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures.

Sandrine is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Zij adviseert en procedeert voor ondernemingen, bestuurders, aandeelhouders, crediteuren en andere belanghebbenden. Sandrine kan je bijstaan in alle zaken waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen, zoals aandeelhoudersovereenkomsten en -geschillen, contracten, beslagen, incassoprocedures met debiteuren of crediteuren, bestuurdersaansprakelijkheidsclaims en alles wat daarbij komt kijken.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wij zijn ervaren ondernemingsrechtadvocaten en kunnen je bij allerlei zaken binnen jouw onderneming bijstaan. Denk hierbij aan het opstellen, controleren en sluiten van zakelijke overeenkomsten en voorwaarden, uitgeven van aandelen, aandeelhoudersgeschillen, problemen met werknemers, fusies en overnames, faillissementskwesties, incasso’s, conflicten met klanten of leveranciers en aansprakelijkheidskwesties. Op tijd gedegen juridisch advies inwinnen voorkomt een hoop problemen.

Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Heb je (corona) belastingschulden? Wij dienen een verzoek voor gedeeltelijke kwijtschelding in!

Tijdens de corona hebben veel bedrijven belastingschulden opgebouwd. De Belastingdienst gaf hiervoor uitstel aan bedrijven. Inmiddels is de periode van uitstel voorbij. Sinds 1 oktober 2022 zijn bedrijven verplicht de belastingachterstand af te lossen. Dit kan voor sommige bedrijven best lastig zijn, want de gewone belasting moet ook betaald worden. Het is dan ook mogelijk om een gedeeltelijke kwijtschelding aan te vragen. De voorwaarde is wel dat jouw onderneming in de kern levensvatbaar is en dat de belastingschulden met name tijdens de coronaperiode zijn ontstaan. Wij helpen je graag met een aanvraag voor gedeeltelijke kwijtschelding.

Tot 1 april 2024 nam de Belastingdienst genoegen met betaling van hetzelfde percentage dat de andere schuldeisers kregen. Die regeling is weliswaar geëindigd, maar de Belastingdienst heeft laten weten dat er nog tot 1 juli 2024 gebruik van kan worden gemaakt. Neem dus snel contact op om uw situatie te bespreken!

Hoe werken wij?

Stap 1

Stel je vraag via bovenstaand contactformulier.

Stap 2

Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur vrijblijvend contact met je op om jouw zaak te bespreken.

Stap 3

Wil je dat wij jouw zaak voor je op pakken? Dan gaan onze ondernemingsrecht advocaten met toewijding aan de slag.

Neem contact met ons op

Wij staan voor je klaar

Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen je binnen een werkdag op om je vrijblijvend te adviseren en toe te lichten wat wij voor je kunnen betekenen.

NAB campagne (duplicate 2 on page)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Indien meer tekst: Titel 5

Titel 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Titel 7

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.