Faillissementen, surseances en schuld­saneringen

Faillissementen, surseances en schuldsaneringen

Ondersteuning juist als het minder gaat

Ongeveer 40% van de Nederlandse ondernemingen haalt het vijfde jaar niet. Natuurlijk komt dat lang niet altijd doordat de onderneming niet goed loopt, maar nog altijd gaan gewoonlijk zo’n 4.000 tot 6.000 Nederlandse bedrijven en instellingen per jaar failliet. Als je onderneming richting faillissement gaat, komt er veel op je af. Zorgen over werkgelegenheid van de medewerkers en het gevoel van falen, zijn heftig.

Onze advocaten hebben veel ervaring met faillissementen en dreigende insolventiesituaties, als door de rechtbank benoemde curator maar ook als advocaat van de onderneming, haar bestuurders, commissarissen en aandeelhouders. Wij kunnen daardoor goed adviseren en procederen met oog voor alle perspectieven van de zaak.

Wat wij zoal voor je kunnen doen

Wil je advies bij het aanvragen van het faillissement van een debiteur die zijn schulden niet betaalt? Of vermoed je dat je zelf surseance van betaling zult moeten vragen of eigen faillissement zult moeten aangeven? Wij staan voor je klaar! Maar ook als een crediteur je faillissement heeft aangevraagd. Wij voeren verweer of komen in verzet of hoger beroep. En als een faillissement niet kan worden voorkomen, overleggen wij zo snel mogelijk met de curator. Wij onderzoeken samen met jou doorstartscenario’s en bekijken of je juridisch goed bent voorbereid op wat komen gaat.

Aan jouw zijde

De curator liquideert niet alleen de onderneming maar onderzoekt ook of sprake is geweest van paulianeuze (benadelende) transacties voor het faillissement en of er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid. Als je aansprakelijk wordt gesteld, staan wij je bij.